Vanuit mijn ontwerp studio in Amsterdam heb ik de afgelopen jaren mooie projecten gerealiseerd voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Mijn eerste stappen in dit vak zette ik eind jaren ’90 bij Bij den Dom interiors in Utrecht.


De basis van mijn carrière werd daar gevormd door het geven van interieuradvies en het uitwerken van ontwerpen. Een mooi interieur komt nog beter tot zijn recht als de plattegrond van het huis klopt en aansluit bij de wensen en behoeften van de bewoners.

Dat besef zorgde ervoor dat ik verder wilde ontwikkelen en mij ging richten op het maken van volledig uitgewerkte interieur plannen.

De projecten werden groter, de verbouwingen complexer en mijn behoefte om maatwerk oplossingen te bedenken werd groter.


Dit resulteerde in het opzetten van V I N K interieurontwerp in 2006, sinds 2014 vanuit mijn eigen ontwerpstudio in Amsterdam. Deelname aan het woonprogramma Huizenjacht bracht mijn werk als interieurontwerper in beeld bij een groter publiek. Het kloppend maken van de plattegrond en de woning aanpassen aan de behoeften van de kandidaat was op mijn lijf geschreven.


De opdrachtgever staat in ieder project centraal. Wonen maar ook werken is iets heel persoonlijks en bij V I N K is alles mogelijk. Van ontwerp tot volledige realisatie.

Richard_office

De meerwaarde van een interieurontwerper is vooral het bijstaan van de opdrachtgever tijdens het ontwerp- en bouwtraject.
Ik draag de ideeën aan waarmee ik samen met de opdrachtgever het plan op een hoger niveau kan trekken. Samen nadenken over hoe de woon- of werkruimte het meest ideaal in kan worden gericht vind ik het leukste aspect van mijn werk. Tijdens de bouw blijf ik vaak op de achtergrond betrokken bij de verbouwing en geef ik waar nodig advies tijdens de uitvoering. 


Er zijn projecten waarbij de gehele ontwerp- en uitvoeringsfase tot aan de styling aan toe door V I N K wordt begeleid. Om het ontwerp dat ik samen met de opdrachtgever heb gemaakt te realiseren zijn diverse partijen nodig. Door de jaren heen heb ik vakmensen om me heen verzameld die dezelfde taal spreken. Samen met de beste interieur bouwers, verlichtingsspecialisten, aannemers en leveranciers van prachtige interieurs en materialen kunnen we de meest comfortabele en tot in detail uitgedachte interieurs realiseren.