appartement in Amsterdam 2018-09-30T08:38:01+00:00

Project Description

VERKOOPONDERSTEUNING

APPARTEMENT AMSTERDAM | MUSEUMKWARTIER

In dit appartement aan de Johan Vermeerstraat stond klok al geruime tijd stil. Veel van de authentieke details waren door de jaren heen verstopt achter vlakke panelen en dikke lagen stof. Van het oorspronkelijke luxueuze karakter was nog maar weinig voelbaar. De prachtige details in het houtwerk en het marmer in de vestibule waren vrijwel de enige achtergebleven elementen die nog aantoonden hoe statig deze woning er in vroegere tijden heeft uitgezien.

V I N K werd door de projectontwikkelaar gevraagd voor het ontwerp en tevens voor een deel van de uitvoering van het project. De opdracht voor het ontwerp was duidelijk ‘Neutraal en eigentijds met respect voor het verleden.’.

Om meer ruimte te creëren werd allereerst het appartement aan de achterzijde in authentieke stijl uitgebouwd. Door deze ingreep ontstond er voldoende ruimte voor een ruime gebruiksvriendelijke keuken en kon tevens het toilet worden vergroot. Alle wanden werden voorzien van warme grijstonen uit de Farrow and Ball collectie.  En de authentieke details in het houtsnijwerk werden hersteld en komen nu nog beter tot hun recht door een spierwitte lak. In het gehele appartement hebben we de authentieke details zoveel mogelijk gespaard. In een aantal gevallen hebben we deze in een iets moderner jasje gestoken om ze nog beter tot hun recht te laten komen. Daarnaast hebben we in het ontwerp ook nieuwe materialen en elementen van nu toegepast. De moderne witte keuken, zwart stalen kozijnen, eiken visgraat vloeren en moderne badkamers zijn eigentijdse toevoegingen die een harmonieus geheel vormen in contrast met de authentieke details.

Na de verbouwing verzorgde V I N K de raambekleding voor alle raampartijen. Wit linnen in combinatie met antracietkleurig velours zorgt voor een sfeervolle en stoere basis. Al met al een liefdevolle verbouwing waarbij het pand weer volledig in ere is hersteld.

Neutraal en eigentijds met warme grijstonen uit de Farrow and Ball collectie.

www.eu.farrow-ball.com

Veel van de authentieke details werden door de jaren heen verstopt achter vlakke panelen en dikke lagen stof.

De Zeppelin Hanglamp, ontworpen door Marcel Wanders voor FLOS, is een bijzondere en bekende verlichting voor diffuus licht. De Flos Zeppelin springt meteen in het oog door de unieke vorm en het tijdloze design.

www.flos.com